Márvány

Régi épületek, szobrok, lépcsők, fal- és padlóburkolatok, párkányok, oszlopok, pultok, bútorborítások szemkápráztató, ám mély nyugalmat árasztó alapanyaga.

Mészkő

Lábazatok, lépcsők, kerítések, járófelületek és támfalak burkolására, lépcsők, fürdőszobák, boltívek, ajtókeretek, bárpultok, konyhai tálalópultok díszítésére.

Műkő

Járólapok, lépcsőfokok, támfal elemek, kerítés fedlapok, lábazatok, vázák, medence szegélykövek, szobrok, sírkövek tökéletes anyaga.

Gránit

A gránitot építőkőnek már az őskorban is használták. Leginkább sír- és díszítő köveknek, oszlopoknak, burkoló köveknek stb. dolgozzák fel.

Márvány

A márvány üledékes kőzet, a mészkőből alakul át évmilliók alatt. A föld mélyén, nagy nyomáson kikristályosodik, és márvány lesz belőle.

A márvány az a nemes anyag, melyet az építészetben minden korban használtak. Időtállósága miatt még ma is gyönyörködhetünk a régi épületek, szobrok, lépcsők szépségében.

A márvány és gránit, mint hidegburkolat a köztudatban úgy él, hogy a lakásokban hideg, rideg érzetet kelt. Ezzel ellentétben, hozzáértő megmunkálással a szín és a forma jó megválasztásával a megfelelő helyen alkalmazva barátságos, meleg érzést ad.

Általánosságban azt lehet mondani, hogy a márvány is szóba jöhet bármilyen klasszikus építészeti területen: lépcsők, fal- és padlóburkolatok, párkányok, oszlopok, pultok, bútorborítások készíthetők belőlük.

Hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy a keménység és a kopásállóság szorosan összefügg; minél keményebb egy anyag, annál alkalmasabb padlóburkolatként, lépcsőként. Ehhez képest a puhább márványból is gyönyörű burkolatokat készítenek, és 2000 éves lépcsőfokok bizonyítják, hogy elég tartósakat is. Egy márványburkolatnak ugyanis nincs külön koptató rétege, mint egy kerámiának. Lényegében a teljes vastagsága koptató réteg, és a várható 1000 éves élettartamnál nem érdemes hosszabb távban gondolkodnunk.