Márvány

Régi épületek, szobrok, lépcsők, fal- és padlóburkolatok, párkányok, oszlopok, pultok, bútorborítások szemkápráztató, ám mély nyugalmat árasztó alapanyaga.

Mészkő

Lábazatok, lépcsők, kerítések, járófelületek és támfalak burkolására, lépcsők, fürdőszobák, boltívek, ajtókeretek, bárpultok, konyhai tálalópultok díszítésére.

Műkő

Járólapok, lépcsőfokok, támfal elemek, kerítés fedlapok, lábazatok, vázák, medence szegélykövek, szobrok, sírkövek tökéletes anyaga.

Gránit

A gránitot építőkőnek már az őskorban is használták. Leginkább sír- és díszítő köveknek, oszlopoknak, burkoló köveknek stb. dolgozzák fel.

Mészkő

Üledékes kőzet, melynek legalább 90%-át kalcit alkotja. A fennmaradó 10%-ot főleg más karbonátásvány, kvarc, kova, agyag és szerves anyag.

A tömött mészkő általában nagyobb tömegű állóvizekben, eredetileg laza formában, mésziszap-szemcséket, ősmaradvány- töredékes, valamint más törmelékes szemcséket magába foglalva ülepedik le. Ezt, a kezdetben nagyon hézagos üledéket, a mésziszapot, durva mészkövet a folyamatosan rárakodó újabb és újabb üledéktömegek tömörítették és végül egy csak kissé hézagos, tömött kőzet alakult ki.

A mészkő bizonyos mértékig fényezhető, de a fény a kőzet belsejébe nem tud úgy behatolni, mint a márványba. A mészkő színe nagyon változatos, elsősorban anyagi összetételétől függ. A magas karbonáttartalmú, tiszta mészkövek fehér színűek. A szürkés árnyalatot az agyag vagy a szerves anyag okozza. Előfordulnak magas szervesanyag-tartalmú, fekete színű, ún. bitumenes mészkövek is. Az ugyancsak gyakori sárga, vörös, barna mészkövek színűket a vas ionoktól kapták.

Kültéri alkalmazás:
A mediterrán mészkövet előszeretettel alkalmazzák díszítő és szerkezeti kőként.

Köveink számos módon felhasználhatóak, akár lábazatok, lépcsők, kerítések, járófelületek és támfalak, valamint kocsibejárók burkolására is alkalmas.

A kertépítésnél stílustörés nélkül alkalmazható, mind a kerti medence körül, mind pedig a napjainkban egyre elterjedtebb sziklakert építésénél.

Beltéri alkalmazás:
Napjainkban az emberek ismét szívesen közelednek a természet felé, és ezt próbálják bevinni otthonukba is.

Egyre gyakrabban alkalmazzák a mediterrán mészkövet beltéri alkalmazásra díszítőelemként.

Akár lépcsők, fürdőszobák, boltívek, ajtókeretek, bárpultok, konyhai tálalópultok díszítésére, valamint kemenceburkolatként.