Márvány

Régi épületek, szobrok, lépcsők, fal- és padlóburkolatok, párkányok, oszlopok, pultok, bútorborítások szemkápráztató, ám mély nyugalmat árasztó alapanyaga.

Mészkő

Lábazatok, lépcsők, kerítések, járófelületek és támfalak burkolására, lépcsők, fürdőszobák, boltívek, ajtókeretek, bárpultok, konyhai tálalópultok díszítésére.

Műkő

Járólapok, lépcsőfokok, támfal elemek, kerítés fedlapok, lábazatok, vázák, medence szegélykövek, szobrok, sírkövek tökéletes anyaga.

Gránit

A gránitot építőkőnek már az őskorban is használták. Leginkább sír- és díszítő köveknek, oszlopoknak, burkoló köveknek stb. dolgozzák fel.

Gránit

A gránit a leggyakoribb mélységi magmás kőzet, a leggyakoribb savanyú kőzet.

Neve a latin granum = szemcse szóból származik.

Folyékony magma lehűlése és megszilárdulása után jött létre több millió évvel ezelőtt. Szerkezete, színe, árnyalata és rajzolata szerint szinte végtelen a kínálat. Két egyforma darabot szinte lehetetlen találni. Mivel nagyon kemény anyag, ezért csak speciális szerszámokkal lehet feldolgozni.

Felszínre csak a fedőrétegek lepusztulásával kerülhet, vagy a hegységképző erők emelik magasba.

A környezet külső hatásainak nagyon ellenálló anyag, kültéren kiválóan alkalmazható.

Felhasználása: A gránitot építőkőnek már az őskorban is használták. Napjainkban leginkább sír- és díszítőköveknek, oszlopoknak, burkolóköveknek stb. dolgozzák fel.